Web
hosting

Web
hosting

Hosting je u prijevodu smještaj web stranica tj. cjelokupnog internet sadržaja na web server, tako da budu dostupne svima koji pregledavaju Internet. Postoje razni hosting davatelji usluga po cijelom svijetu. Web server je računalo na kojem se nalaze web stranice.

mac-picture

Postoji nekoliko vrsta web hostinga

Shared ili dijeljenji web hosting
Shared web hosting je najčešći tip web hostinga. Shared ili dijeljenji hosting je usluga gdje jedan server dijeli više korisnika. To je najjeftinija i najjednostavnija opcija za korištenje, ali je i manje fleksibilna od drugih web hosting opcija. Zbog toga što je zajednički web hosting najčešći tip web hostinga, većina hosting kompanija jednostavno to naziva kao hosting za web stranice. Midfase shared hosting dolazi sa najpoželjnijim operativnim sistemom: Linux hosting sajt. Neke od mana shared hostinga su: Vrijeme učitavanja može biti mnogo sporije od dedicated servera, server često postane preopterećen drugim sajtovima koji dijele server, nikad ne znate ko su vaše komšije, iako se rijetko dešava, moguće je da je druga stranica zaražena nekim virusima.

Cloud hosting
Cloud hosting je najnoviji oblik hostinga koji je postao izuzetno popularan u poslednjih nekoliko godina.Cloud serveri pružaju velike prednosti u odnose na tradicionalne opcije shared i dedicated servere. Cloud hosting je u suštini kombinacija shared i dedicated hostinga, ali ima i neke prilične dobre prednosti. Cloud serveri i dalje dijele hardver fizičkog servera sa drugim cloud serverima sa posebnim particijama, tako da svaki cloud server ima sopstvene namjenske resurse i može se konfigurisati skoro kao full dedicared server. Korisnici VPS-a dijele fizički hardver poslužitelja s drugim VPS korisnicima, ali posebna virtualizacija tehnologija particija, tako da svaka particija ima svoje vlastite resurse i može se konfigurisati kao full dedicated server. Kada se na serveru povećava potražnja, kapacitet se može automatski povećati. Veliak prednost je što su cloud serveri mnogo pouzdaniji od drugih servera.

Dedicated ili namjenski server
U dedicated serveru dobijate sopstveni server i svoje resurse, namjenjenje samo za vašu upotrebu.

Najbolji web hosting

InMotion hosting
www.inmotionhosting.com nudi web hosting visokih performansi za hiljade profesionalnih firmi širom svijeta što pokazuje da imaju najviše zadovoljnih kupaca. Njihov hosting je pogodan za web stranice svih vrsta i veličina i oni nude širok spektar planova zasnovanih na linuxu gdje birate između shared, vps i dedicated servera. Ova hosting kompanija ima veće performanse i pouzdaniji je od mnogih firmi i njihovih vodećih konkurenata. InMotion hosting se preporučuje onima koji upravljaju velikim, ali i malim web sajtovima koji traže jak spoj performansi i funkcija.

Web hosting hub
www.webhostinghub.com je manje poznata hosting kompanija koja je posvećena preduzetnicima koji posluju na malim poslovnim web stranicama. Mnogi kažu da im je to omiljeni shared hosting. U stvari, oni nude samo shared hosting. Uprkos ovom ograničenju, oni su savršeni za vlasnike malih preduzeća koji traže brz, pouzdan i pristupačan web hosting. Web Hosting Hub je brz i lak za početak i odličan je izbor za nove sajtove koji počinju. Svi planovi dolaze sa cPanel-om i imaju instalacije svih dodataka sa jednim klikom preko Softaculous-a.

A2 hosting
www.a2hosting.com je dobra alternativa InMotion Hosting-u, oni nude veoma brze usluge visokih performansi pogodnih za web stranice svih veličina. Mnogi su preporučili A2 Hosting jer je odličan izbor za web developere, male i velike sajtove, a i e-commerce sajtove. A2 Hosting je posebno popularan među web developerima zahvaljujući brzoj podršci i implementaciji najnovijih verzija popularnog softvera za razvoj i zbog toga što imaju prilagodljive pakete. A2 Hosting takođe ima rješenje za "Developer Access" kako bi vlasnik računa dao dopuštenje web developeru za pristup hosting računu bez dijeljenja svojih podataka za prijavu. Ovo je vrlo sigurna funkcija za vlasnike računa i njihove programere. Takođe su dobro optimizovani za WordPress, Joomla i Drupal.

Kontakt

Kontakt

Pratite nas